Drs. Th.H.J. van de Kar

Drs. Th.H.J. van de Kar

Drs. Th.H.J. van de Kar is een zeer ervaren plastisch chirurg. In 1959 geboren te Amsterdam, opgegroeid in Maastricht en nu terug in Amsterdam. Hij heeft geneeskunde gestudeerd in Luik en Rotterdam en is later opgeleid tot plastisch chirurg te Utrecht, Straatsburg en Rotterdam. Hij is sinds 1995 geregistreerd als plastisch chirurg.
Plastisch chirurg Van de Kar heeft het eerste deel van zijn loopbaan academisch hoog complexe plastische chirurgie verricht in het Academisch Ziekenhuis in Rotterdam en het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Vervolgens heeft hij jarenlang het vak heel breed in een van de grootste opleidingsziekenhuizen voor topklinische zorg uitgevoerd (Zuyderland MC Heerlen) en is hij zich ook verder in de esthetische chirurgie gaan specialiseren.
Voor het uitoefenen van deze specialisatie heeft hij de Boerhaave kliniek gekozen als perfecte omgeving voor de zorg voor zijn patiënt rond de esthetische operatie. Zijn ervaring brengt hij met enthousiasme mee in een kliniek waar hij zich volledig kan focussen op het behalen van het gewenste esthetische resultaat voor zijn patiënten.
“Expertise en chirurgische vaardigheid is de basis in een operatie voor een fraai esthetisch resultaat. Een esthetische ingreep vergt daarnaast ook een kritische blik over wat een werkelijke verbetering is voor iemands gelaat, uitstraling of figuur. Veel is mogelijk, soms ook niet, maar samen zijn er goede keuzes te maken over wat het beste resultaat geeft. Goed luisteren en goede uitleg vóór de operatie en het samen kiezen geeft de grootste postoperatieve tevredenheid.
Je moet immers eerst een goed adviseur zijn en dan pas een goed operateur. Aan de ene kant is er de wens van de patiënt en aan de andere kant de plastisch chirurgische mogelijkheden en technieken die hiervoor beschikbaar zijn. Door middel van alle denkbare expertise een hoog rendement halen is mijn doel en uitdaging. Het gaat voor de patiënt altijd om het gewenste uiteindelijke rendement.”
Borstcorrecties, buikwandcorrecties en gelaatscorrecties zijn specifieke aandachtsgebieden van drs. Van de Kar.

Opleiding

1979 – 1982
Candidature en Sciences Médicales Université de l Etat Luik
1983 – 1985
Doctoraal examen Erasmus Universiteit Rotterdam
1986
Arts examen Erasmus Universiteit Rotterdam
1988 – 1991
Heelkunde, Antonius ziekenhuis Nieuwegein, Utrecht
1992-1995
Plastisch en reconstructieve chirurgie , Academisch ziekenhuis Rotterdam
Werkervaring
1995 – 1998
Plastisch chirurg, Academisch ziekenhuis Rotterdam
1998 – 2001
Plastisch chirurg, Academisch ziekenhuis Maastricht
2001 – 2010
Plastisch chirurg, Viecuri ziekenhuis, Venlo
2004 – 2017
Plastisch chirurg, Zuyderland MC, Heerlen
2004 – 2017
Plastisch chirurg, Vitrium Esthetische chirurgie
2017 – heden
Plastisch chirurg, Boerhaave Medisch Centrum, Amsterdam

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH)
  • International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)

Activiteiten

In zijn vrije tijd is hij liefst actief met vormgeven, opknappen of restaureren en wanneer het kan reizen, skieen of zeilen.

Prive

Plastisch chirurg Theo van de Kar is getrouwd met Karin, die werkzaam is als oogarts, en zij hebben samen drie inmiddels studerende kinderen.