Rimpelbehandeling & Botox

Rimpelbehandeling & Botox

Algemeen

Door het inspuiten van een natuurlijke of synthetische stof kunt u de zichtbaarheid van rimpels laten verminderen of uw lipomtrek accentueren en uw mond zo een voller uiterlijk geven.

Voorbereiding

In een kennismakingsgesprek wordt beoordeeld wat de mogelijkheden zijn, zowel qua resultaat als qua gebruikte stoffen. U wordt verteld welke resultaten te verwachten zijn, op welke termijn die bereikt worden, hoe lang het effect kan voortduren en wat mogelijke bijwerkingen of na-effecten zijn. Daarnaast ontvangt u een formulier met een beschrijving van de belangrijkste eigenschappen van het gebruikte product.
Tevens ontvangt u een lijst met vragen over uw gezondheid om in te vullen. Zo kan worden nagegaan of er geen medische bezwaren bestaan ten aanzien van de voorgestelde behandeling.

Behandeling

Na het maken van een uitgangsfoto vóór de behandeling, wordt het te behandelen deel van het gelaat ontsmet, zo nodig lokaal verdoofd en wordt de huid onder de rimpel of de liprand opgevuld. Hierbij wordt voorzichtig te werk gegaan, waardoor het soms nodig zal zijn een tweede behandeling uit te voeren. Overcompensatie wordt zo voorkomen, hetgeen de kans op een ongewenst resultaat extra vermindert.

Twee behandelmethodes

In de eerste plaats met preparaten die de rimpels en de lippen onderhuids opvullen. Wij gebruiken enkel stoffen met een niet-duurzaam effect (bijv. hyaluronzuur van Juvederm®). Stoffen met een duurzame werking (zoals bijv. polyacrylamide) worden door onze wetenschappelijke vereniging afgeraden.

Hyaluronzuur

Dit is het meest veilige implantaat. Het kan onder de huid worden gespoten om zo rimpels en lijnen te verzachten. Het resultaat zal 9-12 maanden aanhouden en daarna kunt u het weer herhalen.

Botox

Sommige rimpels ontstaan juist door het constant samentrekken van gezichtsspieren (bijvoorbeeld de bekende frons tussen de wenkbrauwen). In dat geval is Botox® aan te raden. Dit is een eiwit dat door de bacterie clostridium botulinium gemaakt wordt. Het vermindert de overactiviteit van gelaatsspieren verminderd. Het wordt al ruim 40 jaar gebruikt in de medische wereld voor bepaalde neurologische aandoeningen, maar ook tegen overmatig zweten.

Een cosmetische behandeling met een lip filler is gebaseerd op fillers die bestaan uit natuurlijke en/of  lichaamseigen stoffen, waardoor de kans op een allergische reactie of vreemdlichaamreactie uiterst klein is.

Welke van de twee methoden (of een combinatie van de twee) voor u het beste resultaat geeft zal u in het voorgesprek geadviseerd worden.

Vergoeding

De kosten van een rimpelbehandeling worden niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekering. Dat komt omdat deze ingreep valt onder de cosmetische chirurgie en daar is geen vergoedingsregeling voor.

Neem contact op

Vragen over deze ingreep of wilt u een afspraak maken?
Bel ons dan via
+31 (0)20 30 500 30


Waarom
Boerhaave Medisch Centrum

  • Veilig
  • Geborgen
  • Vertrouwd
  • Verantwoord