Lipvergroting & Fillers

Lipvergroting & Fillers

Algemeen

Door het inspuiten van een natuurlijke of synthetische stof kunt u de zichtbaarheid van rimpels laten verminderen of uw lipomtrek accentueren en uw mond zo een voller uiterlijk geven.

Sommige mensen hebben dunne lippen in aanleg, anderen krijgen ze naarmate de huid verouderd kunnen ook de lippen dunner worden. Of er kunnen al dan niet als gevolg van roken ‘rokerslijntjes’ ontstaan.

Wilt u ook mooiere vollere lippen? Wij gebruiken een tijdelijke lipfiller om de lippen op een subtiele wijze iets vergroten, maar uw persoonlijke voorkeur vinden wij ook erg belangrijk. Wilt u een heel subtiel verschil dan wordt meestal alleen het lippenrood gevuld. Wilt u iets meer resultaat, dan wordt ook het liplijntje gevuld. Een mooie methode om deze op te vullen is met hyaluronzuur. Dit is een stof die niet-permanent blijft zitten, U heeft ongeveer 12 maanden plezier van een lipvergroting.

Voorbereiding

In een kennismakingsgesprek wordt beoordeeld wat de mogelijkheden zijn, zowel qua resultaat als qua gebruikte stoffen. U wordt verteld welke resultaten te verwachten zijn, op welke termijn die bereikt worden, hoe lang het effect kan voortduren en wat mogelijke bijwerkingen of na-effecten zijn. Daarnaast ontvangt u een formulier met een beschrijving van de belangrijkste eigenschappen van het gebruikte product.
Tevens ontvangt u een lijst met vragen over uw gezondheid om in te vullen. Zo kan worden nagegaan of er geen medische bezwaren bestaan ten aanzien van de voorgestelde behandeling.

Behandeling

Na het maken van een uitgangsfoto vóór de behandeling, wordt het te behandelen deel van het gelaat ontsmet, zo nodig lokaal verdoofd en wordt de huid onder de rimpel of de liprand opgevuld. Hierbij wordt voorzichtig te werk gegaan, waardoor het soms nodig zal zijn een tweede behandeling uit te voeren. Overcompensatie wordt zo voorkomen, hetgeen de kans op een ongewenst resultaat extra vermindert.

Bij sommige mensen (10%) zijn de lippen na het opvullen nog enkele dagen wat gezwollen. Deze zwelling verdwijnt vanzelf. Verder kan er nog een blauw plekje ontstaan. Om de kans op deze bijwerkingen (zwelling / blauwe plekjes) te verkleinen, wordt er na de behandeling altijd gekoeld met een icepack. Een cosmetische behandeling met een lip filler is gebaseerd op fillers die bestaan uit natuurlijke en/of lichaamseigen stoffen, waardoor de kans op een allergische reactie of vreemdlichaamreactie uiterst klein is.

Vergoeding

De kosten van een rimpelbehandeling worden niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekering. Dat komt omdat deze ingreep valt onder de cosmetische chirurgie en daar is geen vergoedingsregeling voor.

Neem contact op

Vragen over deze ingreep of wilt u een afspraak maken?
Bel ons dan via
+31 (0)20 30 500 30


Waarom
Boerhaave Medisch Centrum

  • Veilig
  • Geborgen
  • Vertrouwd
  • Verantwoord